O nama

 

Ordinaciju Fizico Medic vodi Dr Biljana Nikolić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dugogodšnjim radnim iskustvom .

Specijalistička ordinacija se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata svih starosnih dobi i namenjena je svima Vama koji vodite računa o svom zdravlju. Svako izmenjeno zdravstveno stanje iziskuje precizno urađenu dijagnostiku kao i konstatovanje trenutnog  stanja, kako bi pacijenta potpuno i precizno informisali o njegovom zdravstvenom stanju i mogućim načinima lečenja. Svima je zajedničko da im se kvalitet života promenio i svi žele jedno – da se što pre vrate svom uobičajenom životnom ritmu koji se razlikuje u zavisnosti od potreba i uzrasta.

Terapiju zasnivamo na individualnom pristupu svakom pacijentu, u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca kako bi se obezbedio najbolji terapijski ishod. Pri tom koristimo najsavremeniju medicinsku opremu i višegodišnje iskustvo u lečenju.

Svaki pacijent je od prvog dana aktivni učesnik u procesu lečenja i rehabilitacije a sam proces lečenja  u ordinaciji Fizico Medic iziskuje pre svega stručnost i posvećenost. U svakodnevnom kontaktu sa pacijentima prati se zdravstveno stanje, na osnovu kojeg se terapija usklađuje I time se odnos pacijent – terapeut produbljuje i stiče poverenje. Najčešći prvi terapijski zadatak je otkloniti bol upotrebom najsavremenijih aparata koji se koriste kod nas i u svetu. Do sistemskog rešenja zdravstvenog problema se dolazi i primenom kineziterapije – medicinskim vežbanjem. Sa kineziterapijskim procedurama se započinje po odstranjenju bola.

Fizikalna terapija se sprovodi brzo i efikasno, termini se zakazuju  u dogovoru sa pacijentom i njegovo vreme se poštuje. Zdravstveni problemi koji se mogu rešavati u našoj ordinaciji su raznovrsni i brojni počevši od:

Bolova i problema sa kičmom (išijas, lumbalni sindrom, diskus hernija, spondiloza…)

Povreda i bolova u zglobovima (koleno, rame, lakat, skočni zglob…)

Povreda i bolova u mišićima i ligamentima (istegnuća, udarci, rupture…)

Neuroloških oboljenja (cervikalni sindrom, neuralgije, glavobolje…)

Reumatskih oboljenja (degenerativna oboljenja zglobova-artroza, artritis, giht…)

Posttraumtskih stanja (nakon preloma, povreda, operacija…)

 

Vizija nam je da budemo prvi i pravi izbor pacijentima, prepoznatljivi po kvalitetu i visokom nivou usluge.