Sistematski pregledi za buduće đake prvake

Deo pripreme za upis dece u prvi razred osnovne škole predstavlja i sistematski pregled koji je obavezan za svako dete. Cilj pregleda jeste procena zdravstvenog stanja deteta i njegova zrelost za polazak u prvi razred.

U specijalističkoj ordinaciji za fiziklanu medicinu i rehabilitaciju Fizico Medic, termin sistematskog pregleda dece koji obavlja fizijatar možete zakazati na brojeve telefona 014/500-723 i 062/88-16-800.

Specijalistička ordinacija za fiziklanu medicinu i rehabilitaciju Fizico Medic, nova privatna ustanova tog tipa u našem gradu i Kolubarskom okrugu, otvorena je prošle godine u Ulici Vuka Karadžića broj 16. Ordinaciju vodi dr Biljana Nikolić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dugogodišnjim iskustvom, koja posebno skreće pažnju na važnost sistematskih pregleda dece i praćenje deformiteta stopala i kičmenog stuba koji se javljaju u dečjem uzrastu jer, kako kaže, svi podaci govore o tome da je sve veći broj dece sa nepravilnim držanjem, koje kasnije može biti uzrok deformacijama kičmenog stuba i nekih drugih zdravstvenih problema tokom života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *