Otvorena nova ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju

U Valjevu je u Ulici Vuka Karadžića broj 16 otvorena specijalistička ordinacija za fiziklanu medicinu i rehabilitaciju “Fiziko medik” (Fizico Medic), nova privatna ustanova tog tipa u našem gradu i Kolubarskom okrugu. Ordinaciju vodi dr Biljana Nikolić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dugogodišnjim iskustvom, čija je vizija da “Fiziko medika” bude prvi i pravi izbor pacijentima, prepoznatljiv po kvalitetu i visokom nivou usluge.

Tim ove ordinacije, na čelu sa dr Biljanom Nikolić, koja je svojevremeno rukvodila Domom zdravlja u Mionici, temelji svoj rad na jednako ozbiljnom i stručnom pristupu ka svakom pacijentu.

Dr Biljana Nikolić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

“Mislim da je potreba za jednom ovakvom ustanovom u gradu i regionu koji ima oko 180.000 stanovnika apsolutno opravdana i u ordanaciji mogu da se obavljaju specijalistički pregledi i kompletna fizikalna terapija, što je za dijagnostiku, lečenje i praćenje stanja jako bitno. Terapiju zasnivamo na individualnom pristupu svakom pacijentu, u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca kako bi se obezbedio najbolji terapijski ishod. Pritom koristimo  najsavremeniju medicinsku opremu i višegodišnje iskustvo u lečenju”, kaže dr Biljana Nikolić, koja ne krije da je ideja o otvaranju ovakve ordinacije stara dve decenije, ali da su se tek ove godine stvorile okolnosti da se ideja realizuje.

Pored specijalističkih pregleda, “Fiziko medik” nudi usluge kompletne fizikalne terapije, koja se sprovodi brzo i efikasno, termini se zakazuju  u dogovoru sa pacijentom i njegovo vreme se poštuje.

“Fizikalna terapija obuhvata elektro i magneto terapiju, terapiju laserom, ultrazvukom, terapijsku ručnu masažu i kinezi terapiju… to je najveći broj fizikalnih procedura koje se koriste u lečenju kako bolesti, tako i obolelih i povređenih. Glavne indikacije su reumatska oboljenja, degenerativne ili zapaljenjske prirode, što podrazumeva artroze svih zglobova, potom zapaljenski oblici reumatizma, reumatoidni artrit, Behterev, sve vrste povreda, počevši od nagnječenja, iščašenja, poreloma, oduzetosti perifernog i centralnog tipa, čak i tretmani nekih vaskularnih poremećaja daju sasvim zadovoljavajuće rezultate” naglašava diplomirani fizioterapeut Aleksandra Nikolić, koja je deo tima “Fiziko medika”.

Iako ordinacija postoji samo nekoliko meseci, brojni su pozitivni utisci i iskustva pacijenata koji ne kriju svoje zadovoljstvo uslugama “Fiziko medika”. Jedna od takvih je gospođa Milka Radović (84), biohemičar u penziji, koja je polomila potkolenicu prilikom pada početkom godine, nako ne čega je bila 42 dana u gipsu.

“Kada su mi skinuli gips mislila sam da je ceo svet moj, ali nije tako bilo, nisam mogla da koristim štake i mislim da je došlo do atrofije mišića. Čula sam od drugih pacijenata za dr Biljanu, da jer vrlo profesionalna i da je otvorila ordinaciju. Pozvala sam je, ona je došla i tako je otpočela naša saradnja. Njih dve, doktorka Biljana i fizioterpeut Aleksandra, stvarno daju sve od sebe i učinile su mnogo da se ja sada odlično osećam”, kaže osamdesetčetvorogodišnja Milka Radović.

Snežana Mitrović (27), radnica Krušika, preporučuje svakome ko ima probleme sa glavoboljom ili kičmom da dođe u ovu ordinaciju.

“Imala sam problem konstantnih jakih glavobolja i nisam znala šta ću od bolova. Na preporuku prijatelja došla sam kod doktorke Biljana u “Fiziko medik”. Posle pet dana osećala sam poboljšanje. Upravo sam završila petnaestodnevnu terapiju i super se osećam. Glavobolje su bile nepodnošljive, išla sam kod nekoliko doktora, koji su mi prepisivali svašta nešto, međutim, ovde sam našla rešenje. Takođe bih volela da naglasim da su cene prilagođene materijalnim mogućnostima građana”, kaže Snežana Mitrović.

Pacijentkinja Snežana Mitrović sa fizioterapeutom Fizico Medic-a Aleksandrom Nikolić za vreme magneto terapije

Doktorka Biljana Nikolić posebno skreće pažnju na usluge sistematskih pregleda dece i praćenje deformiteta stopala i kičmenog stuba koji se javljaju u dečjem uzrastu jer, kako kaže, svi podaci govore o tome da je sve veći broj dece sa nepravilnim držanjem, koje kasnije može biti uzrok deformacijama kičmenog stuba i nekih drugih zdravstvenih problema tokom života.

U narednom periodu, u ordinaciju “Fiziko medik” stiže još jedan savremeni aparat, koji predstavlja novinu u fiziklanoj terapiji. Reč je o “shockwave” aparatu, koji služi za terapiju udarnim talasima i  koji predstavlja  najnovije dostignuće u terapiji bola. Podstiče proces izlečenja aktiviranjem samoregeneracije tela, stimuliše metabolizam i ubrzava cirkulaciju. Ima posebne prednosti kod okoštavanja, a dobro se pokazao i u borbi protiv celulita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *